Catatan

Masak dadih

Imej
assalamualaikum...hari tiba2 jd ràjin nk masak dadih..nak hbiskn stok sbb nak blok kg ct sklhkn....resepi mudah jee...resepi dia
bahan2
dadih
susu cair
susu pekat
air 3000ml
caranya...
1)..satukn air,susu cair dan setengah susu pekat..
panaskn n kacau smpai mengelegak..
2)..masukkan serbuk perisa dadih dan kacau sekejap..sya kacau dalam 5 mnit..api padam...3)..sediakn bekas..4)..proses masukkn dadih dlm bekas..dan boleh simpan dalam peti ..sejukkan dia..5).. sedia unt gappp...tq..

sungai marakau..ranau

Imej
assalamualaikum...
hari ni pertama kali bawa adik firdaus ,10bln lebih....bawa masuk sungai....sungai merakau..ada ikan kelah gigit kaki...besarrrrr ikannn....tp jinak yg amat.. masuk rm3 seorg..budak free...mula2 masuk adik suka..main airr..kjp je..ikan datang dekat kaki dia..trus dia terkejut...hahhahahha..nasib x nangis....muka dah macam2 gaya....hihihi

gambar adik bby

Imej
kumpul gambar bby boy jp

20/12/2016

Imej
Hari bersejarah penghabis 2016.. Time kasih Allah bg kesempatan padaku unt merasai lagi nikmat mengandung, bersalin, dan menjaga amanahmu ya Allah.. Cinta ku pada suami,  cinta ku pada mu ya Allah,  dan cintaku pada kekasihmu ya Allah, nabi muhammad s.a.w.  perbanyakkn umatnya.. Aku sanggup tempoh sakit ini.. Syukur aku terpilih unt merasai nikmat ini...

Tiramiksu

Imej
🐯 Tiramisu bskut coklat tiger 🐯
Resepi:
1 paket bskut coklat tiger 🐯
4 sudu tepung kastard
1 cwn air
1/2 tin susu pekat
1 cwn susu full cream @ 1 tin susu cair
1 sudu kecil asen vanilla
Secubit garam
Bahan hiasan:
Milo,coklat chip & coklat rice.
Cara:
-kacau dalam satu periuk kecil susu full cream,susu pekat,1 cwn air Dan tepung kastard..kacau laju2 supaya tepung kastard td tidak berketul,msukkn secubit garam Dan asen vanilla,kacau sebati hnga kuah agak sedikit pekat..tutup api..
-susun biskut tiger didalam bekas,tuang kuah kastard td d atas biskut,selang seli kn dgn bskut sehngga habis..tabur Milo,coklat chip dan coklat rice..sejuk kn d dalam peti..siap..💕

Strobry dr kebun ku..

Imej
Assalamualaikum...
Akhirnya berbuah sudah.. Biatlh 2-3 biji pun.. Yg psti berbuah dan boleh berselfis... Hihihi