Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2015

3perkara dlm bisnes kena lalui

Assalamualaikum...Ada 3perkara yg bakal anda lalui dlm bisnes ini....1๐ŸŒบ.Bermula/daftar
2๐ŸŒปbelajar/duplikasi
3๐ŸŒธmengajar/membina network..Ramai boleh buat no 1...tapi tidak ramai boleh buat no2....sebab ramai yg mahu terus buat no3...Ingat!! Dlm bisnes networking....ketepikan pangkat.....status....dan profile anda........sebab kalau nak berjaya,anda perlu belajar seperti budak tadika....meskipun anda seorang pensyarah."Biar slow jangan stop"
............
Mungkin ini boleh bantu anda  nanti. Peringatan buat diri sendiri dan kwn2.
10 sebab yg MEMBAWA ANDA utk berjaya!1. Mesti tulis 10 MATLAMAT
2. Mesti baca matlamat anda ! Bca ari2 n tampal matlamat anda
3. Komited utk belajar/coaching
4. Filter/tapis - remove org negative
5. Bakar keinginan anda
6. Berada di suasana yg menyokong kejayaan anda
7. Tingkatkan tenaga anda ! Jg kesihatan...
8. Nk buat sesuatu.. Buat SEKARANG!
9. Don't care attitude ! Bila kita ada ILMU kita focus.. Jgn layan apa org kata!!
10. Rempuh CABARAN …

Join ahli..

Imej
pekej terkini - Pakej Terkini Powergold
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’Powergold ada 4 pakej keahlian :1. Pakej Gold @ G : RM350 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat dinar 999.9 (0.5gram)
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Dapat website promosi2. Pakej Solid Gold @ SG : RM450 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat suku dinar 999.9 (1.0625gram)
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Dapat website promosi3. Pakej SuperPowerGold @ SPG / RM3800 (stokis)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat 2 dinar emas 999 @ 8.5 gram
➡Dapat beli emas dengan harga stokis (kurang RM2 dari harga ahli)
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Upah key in repurchase (RM2/gram)
➡Upah register ahli baru ๐Ÿ‘‡
    ๐ŸŒผReg ahli : RM10
    ๐ŸŒผReg stokis : RM100Berminat jadi ahli atau stokis?Pm sya
013-3979078

Berat 0.5gm

Imej
Assalamualaikum...hai sahabat sekalian..jom kita beli n simpan emas ikut bajet kita mampu bayar...jngan paksa diri bli yg kita x mampu bayar...jangan ya...beli ikut kemampuan kita.....tak mampu yg besar .nak keluar sedebuk...kita bli yg sikit..bajet yg murah ..mampu dengan kita..kumpul je yg 0.5gm... Biar kecil..jnji emas...x caya..mai kita kira..Bukan ahli
0.5gm x 12 bln= 6gm
6gm x hrga hari ini
6gm x rm203= rm1218..Ahli
0.5gm x 12bulan = 6gm
6gm x harga ahli
6gm x rm183 =1098...Napakkn perbezaan nya..ini hrga hri ni..klau 5 thn akn dtg..berapa keuntungan kita dpat dr 6gm yg kita simpan tu??Berminat wsap ekin
013-3979078

Jom join powergold

Imej

Sifu dyan miri

Imej
Assalamualaikum...bnga wehh buleh jupe dgn org hbat dlm powergold. ..ambik aura sikit mlm tadi...mmg berbeza semangat sebelum dan selapas jumpa sifu...rasa nok war2 kn je kat semua org pntingnya emas hri ini ..esok..10 thn akn dtg...emas aset dlm hidup kita leni....ok bye...penat jari duk taip..mai lh kwn ..kita simpn segram je pling sikit..

Bercuti d telupid

Imej
Assalamualaikum.....cari kedai makan di telupid susah juga ya...cari punya cari ....akhirnya jupa lah...hihihi...perjalanan dr sandakan penat wehhh..sbb hujan lebat..sampi bawa keta 50 kelajuan...huhuhu...dah sampai..jom makan

Sehari di sandakan

Imej
Assalamualaikum..sabtu bertolak dr ranau ke sandakan jam 1 ptg...sampai mlm..hihihi dalam keadaan demam. Redah jua demi perhimpunan pas di sandakan...c.aiman siap bergambar dengar timbalang presiden pas..alhamdulillah ..semua berjln dgr lancar..ok lh bye...

Kek kukus sdap

Imej

Kek kukus sdap

Imej
Assalamualaikum.
Hari terr rajin nak buat kek..doa2 kek sia menjadi ya...kali kedua buat..kali pertama selamat mendarat kat mulut ayam.  Hihihi...bahan nurah & mudah..tp x thu aoa yg x kena...ni la kalau berguru wsap..hihihi...ok lh nak zzzz.sementara kek masak...byee

Jommm berpowergold

Imej
Assalamualaikum..selamat pagi semua...jom!! Kira perbelanjaan emas dan duit kita..

3konsep..nak thu?? Jom!!! Baca

3⃣ keterangan tentang asas urus niaga ⬇▶ 3 konsep yg org join powergold blh plih1. SAVING⇨ bg mrk yg join utk bli emas murah n dpt bonus belian2 . TRADING⇨bg mrk yg suka meniaga..dpt harga murah..untung runcit n bonus belian3. NETWORKING⇨bg mrk yg suka share dgn kwn2..ajak saving @ jana income..dpt bonus sponsor... pairing... matching.. dan lain².
Konsep powergold senang jer
•••••••••••••••••••••••••••••••1. Boleh Join ahli tak nak tak pe ..2. yang join boleh Beli emas harga ahli serta dapat banyak lagi keistimewaan sebagai ahli Boleh buat tabungan tiap2 bulan.. harga emas sentiasa meningkat saban tahun.. kita beli hr ini 1g rm169, 2020 nanti 1g berharga rm503 (Ramalan)3. Kalau rase berminat nak jadi tokey emas boleh jual on9 dan off9.. ada e-katalog di sediakan utk ahli.. ada untung runcit kerana beli harga ahli dan jual harga pasaran.4. Kalau tak minat nak jual emas boleh share je kebaikan menabung emas dgn adik beradik dan kawan2.. dengan niat semua kawan2 pon celik emas ,tahu ke…
Imej
Assalamualaikum...jom m!!! Ubah dri dan keluarga, ke arah yg lg baik..
Sayang lh duit kita dr x bernilai...tukar lh duit pada emas...jng tukar semua...hihi hi..bli separuh dr simpanan setiap bln..aset yg berhrga ...

Ada untung ke pwg ni???

Imej
๐Ÿ”ฅAPA KEUNTUNGANNYA JIKA HANYA JOIN SEBAGAI AHLI PASIF SAHAJA? TIDAK BEMINAT BUAT TRADING (MENJUAL) DAN NETWORKING1) KEUNTUNGAN DARI KENAIKAN HARGA EMAS
Untung bila harga emas naik .. sebagai CONTOH ..katakan hari ini kita beli EMAS RM154/1gram
seandainya tahun 2020 harga EMAS naik RM503/1gram kita dah untung -+RM350 setiap gram2) JIMAT
Anda jimat RM20 dari setiap belian goldbar 1 gram, jika sebulan anda beli 1 x 12 bulan , anda dah jimat RM240, DAH BALIK MODAL YURAN KEAHLIAN, jika simpan bertahun2 sudah berapa anda JIMAT? anda rugi atau tidak ? harga ahli untuk goldbar 1 gram 999.9 Powergold dijamin lebih murah dari harga pasaran, SILA CHECK harga goldbar 1 gram di kedai2 emas atau lain2 syarikat yang jual Online, check harga goldbar 1 gram ye..jangan check harga emas 916 pula ye, ramai yang masih buta emas tapi berlagak pandai lepas tu kondem..tabiat ORANG KITA3) SPREAD JUAL BELI TERBAIK
Harga syarikat beli balik yang tinggi, spred 7-8% , biasanya lain2 syarikat biasanya mengenakan …

Sampai sudah penantian..

Imej
Alhamdulillah..akhirnya sampai juga penantian selama 2 minggu...ahli² yg lain pun sampai..syukur sngt...ada yg berminat nak beli...pm ekin..013-3979078

Jom!!! Kumpul dinar pula

Imej
Jom sama2 kita ubah hidup kita bermula di sini. Sama2 kita bantu diri kita, anak2 kita, keluarga kita rakan2 kita dan jugak negara kita!

5g baru

Imej
Jom !!! Dapatkn emas5g baru.

Powergold

Imej
Assalamualaikum
Bermodalkan rm350+6/10pos
Dah boleh jadi ahli seumur hidup ..free shiling emas 999.9.. Berat 0.5g..free web...belian murah Dr kedai...xda upah ..xda gst..bg emas fizikal...ada bonus2 yg syarikat beri
..bestkn...berminat boleh pm ekin 013-3979078

Beli emas dapat emas??? Iya ke??

Imej
⏩Beli Emas Dapat Bonus!!!๐Ÿ’ฅ
๐Ÿ”ปMacamana tu?
๐Ÿ’Jom baca ni๐Ÿ”ธ๐Ÿ”นDi POWERGOLD, emas dapat bonus pun dapat
Repurchase = bonus powergold RM1/g
Jika beli 20g, maknanya anda akan dpt RM20 semula dlm bentuk bonus.๐Ÿ“ŒJika anda taja ahli baru, anda dpt RM50/ahli dan RM400/stokis.๐Ÿ“ŒYg buka mata dan minda pasti nampak bonus hebat ni. ๐Ÿ†—๐ŸŒปHari ni kita beli 20g rantai kat kedai A, kita dpt harga murah. Ok tu.. ☑๐Ÿ“ŒTapi kat POWERGOLD kita beli harga murah + kita dpt repurchase bonus = RM20. Lagi ok kan?? ✅✅๐ŸŒปBila kita bawa orang ke kedai emas A.. agaknya taukey tu bagi tak kpd kita bonus pengenal? =
Dan orang yg kita bawa tu beli pulak emas.. katalah gelang 15g....kita dpt tak bonus belian RM15 dan bonus pengenal RM50?๐ŸŒปJAWAPANNYA...
Kat kedai tak dapat apa² ๐Ÿ˜๐ŸŒปTapi kat Kedai Emas Online POWERGOLD..anda dpt atas apa yg anda usahakan!! ✅๐Ÿ“ŒBerminat untuk meyimpan dan pulangan masa depan sila pm/whtsapp 013-3979078

Sifu powergold

Imej

POWERGOLD PENIPU!!!!

Imej
Nyesal join lambat.....knp laaa sya tahu lmbt .psal pwg?? Huhuhy
Imej

Pwg

assalamualaikum...tumpang lalu...
dgn besar hati nk mnjemput semua ke bop shah alam mnggu depan .. bwk le prospek skli ramai2...free jer... -- --- Dihantar melalui WhatsApp

Sarang labah2

Assalamualaikum..
Waaaaa lama x cuxi rumahni..dah penuh sarang labo...huhuhu...maaf la bnyok rumh...xde nok singoh..hahhaa...ok lah blik dulu..bye..nnt kita update lg deh..