Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2010

catoon kanak2 akan tduduk depan tv!!!

Imej
hai......assalamualaikum.......


  sapa tak suka katon????  sekali sekala kita kena juga negok crta katan ni ...kenapa saya kata demikian???
 ada sbbnya.....hihihi.......sbbnya bla kita boring kita negok katon kerna ia mgurangkan keboringan kita, ...klau kita takda mood nak senyum kita negok katon , ia membantu kita supaya mulut yg cantik ini senyum...tak caya baik gi negok sekarang jg...




bukan saja kanak2 ,kita yg dewasa ni pun suka negok cerita mcm nikan....tak payak nak pikir apa nak jadi,
 malah kelakarnya buat kita lupa dng kesibukan kerja setiap hari,....

baju raya hancurrrrrrr!!!!!!!!!!!

Imej
hai....assalamualaikum........
     hari semakin dekat kan nak nyabut raya... ingat raya ingat bju raya...aku ada cerita pasal baju raya aku yang hancurrrrrrrr.........ingat baju raya , hati aku pasti panas....apa taknya...bju yg aku tempah hancurrrr....aku tak tahu nak mula di mana....

HIASAN KEK!!!!!!!!!!!!!!!!

Imej
hai....salam...
     susahkan nak memilih kek unt sesuatu majliskan...  tak tahu nak pilih macam mana bentuk, hiasan,   besar atau kecil....
 yg ni cuba tnya anak2 pasti maup punya kan ....tp mcm mna dng bajed???  pasti mahalkan....

ANAK DEMAM!!!!!!!

Imej
hai...salam...
lama dah tak nulih kat cni...bukan ape sibuk dng anak ....skrg musim demam...1 keluarga demam...
 yg tua tak kisah la sngt...boleh jg diri sndri...masaalahnya c kecil...aduh penatnya dah la bulan puasa....cobaannnnnn.......c kecil klau demam mula lah aku tak boleh gerak pergi sana sini mula lah nagis...
     kalau dah tak boleh nak gerak mula la ak pun rasa nak demam...apa taknya...nak masuk toilet, nak solat, nak itu ini pun bnyk susah.....ubat tak nak makan...asyik nagis je memanjang.....naik angin ak....susah juga rupa2nya jg anak ni kan....baru terasa susahnya mak kita jg kitakan....insaf kejap..huhuhu........
     dah 2 hr ak tak masak...gara2 anak demam...best jg kan hihihi....tp tak sedap  sbb nampak je lauk sedap, meyelerakan...bila dah bli n makan ehm ....tawalah, masin lah...semua tak kena dng mulut ni....masak sndiri lagi best......oklah ........nak kluar dulu , nnt jumpe lg ya........bye

PANas DENGAr mercun...

hr ini aku mengamuk sakan bila mlm je mulala bunyi sana cni...klau nak main yg kcil2 aku dok kisah jg...ni bukan yg kcil tp besar ....dah la ak duk bawah sekli....kuat la bunyi...terkejut tak tahu nak cakap apa....
 takut pun ada....yg ak nak marah ni bukan pd anak tp pd mak bapa dia org....ada ke patut dia org sertai jg ???
 bukan nak marah anak main kat org , malah gelak2 pula.....
            dah lama tak menulis, sibuk sngat2....tp mlm ni dah tak tahan sngt perasaan ni ...tu yg boleh terlayar dlm blog ni....dah 2 hr jiran ak main mercun...kat mana dia dpt aku pun tak tahu....habis pahala ak hr ni ...smlm ak boleh sabar lg dng dia org....hr ni ak mmng tak boleh sabar...sbb  darah2 merah n putih dah bercatum....
 haah tngah marah ni...hihihi..ak tak tahu ape nak jd dng mereka smua ni .... hr ni puka puasa ala kadar je....sbb smlm buka lauk ada bazir....mkn 3org je tp makan mcm 5 org...
       kkkkk nnt kita jumpa lg....
  bye.....

KETUPAT SOTONG !!!

Imej
hai...hari ni saya masak ketupat sotong nak wak buka posa...sapa nak mai la cni...


BAHAN2
 1 kilo sotong  santan  3 helai daun pandan  11/2 cawan beras pulut - direndam dahulu  gula melaka/ nisang  sedikit perasa

CARA MASAK...
1.   sotong di basuh n toskan   2.  masokkan beras pulut dalam sotong, masukkan kepala sotong pd madannya,gunakan lidi unt elakkan kepala tercabut dr badan...  3.  masukan sotong dlm periuk, gula melaka, daun pandan,n perasa  4.  masak sampai mendidih... cucuk dng garpu tak melekat beras pulut make dah boleh makan..


  SELAMAT MENCUBA......

NASI AYAM BERMADU !!!!!!!!!

Imej
BAHAN  ayam 1ekor  -  dipotong 8  majerin  kicap manis  5 ulas bawang merah- bland  4ulas bawang putih - bland  sedikit halia  daun sup  madu  sup bunjut  daun salad  tomato  timun
CARA-CARA SUP AYAM...
1.  tumis bahan yg telah di blan tadi smpai naik bau..
 2.  masuk ayam n air ..biar mendidih n ayam masak...  3.  masukkan sup bunjut, halia, n perasa...kacau..

MASAK NASI... 1.  panaskan periuk , masukkan sedikit majerin, halia., bawang putih 2ulas..
 2.  masukkan air rebusan ayam mengikut sukatan beras...  3.  letakkan pewarna kuning @ kunyit unt warnakan nasi....

 KICAP...  1.  toskan ayam...perap kicap n ayam selama 5minit..  2.  unt hilangkan mual letak bawang merah yg dblan  (1/2) sudu  3.goreng dlm minyak yg bnyk ...angkat dan tuang madu keatas ayam..  4. hiaskan dng daun salad, timun , tomato 5.  sedia unt di mkan....
 SELAMAT MENCUBA...............
Imej

keindahan alam!!!!

Imej

salam pagi!!!!

Imej
Assalamualaikum...  hai  apo khabo....hehhe ..cht ko pg ni?/  harap chak blako lah deh... hari ni tak tahu kenape...  rasa tenang tak mcm hr2yg lalu....boring, malas,kurang semangat unt bkerja... tak tahu kenape hr ni  suka sngat rasa nak mlompat2 je rasanya....hr ni hr semangat...so .....  hehehe.....  anak hr ni ok je , suka pula tengok celoteh dia org....mcm2 ragam....  hr ni nak buat kerja yg lebih baik  dr hari semalam....perasan tak saya tulih perkataan"hari"banyak sanggat ...... pagi yg menyihatkan minda n tubuh badan...
segar tak tahu nah kata  ape..... bersyukur hr ini aku masih bernyawa n di berikan kekuatan unt mencari sesuap nasi...  bersyukur d beri keluarga bahagia...bersyukur d beri kesihatan rohani dan jasmani unt bersujud ke padanya...  aminnn........



nok lawa n beautiful blog!!!!

Imej
salam........ .hai saya datang lg....harap2 kwan2 jng boring sama kita ya???  saya tak berapa pandai nak mencantikan blog n tambahan saya   tak tahu org putih...hahhaha  klakakannn....itulah rialitinya....  saya suka kawan dng sapa2 aje...tp saya takut org tak sudi kwan dng saya........  "  usul2 merajuk ckit "....huhuhu......  saya suka mencuba sesuatu benda yg saya tak tahu...  sprti blog ini sendiri....dlm blog kita bleh mluahkan perasaan kita yg masih tergantung, belom lepas  sama ada suka , sedih, berkongsi pendapat, dan sebagainya...  di blog ini jg saya boleh bknalan dng lebih dekat lagi dng org  di luar sana ...  sorry saya ni tak tahu nak karang  yg sedap di baca, sedap di dngr,..  saya bukan org yg tahu ,ilmu mengarang ini ....loya buruk adalah...hihihi  dulu saya tak tahu ape itu blog??? nak buka pun takut...  malah nak taip pun slo...cari 1,1..hihihi  bila di fikirkan nakal jg....  saya ni tak sklah tinggi...bagunan je tinggi...huhuhu  bila baca blog org lain saya jd teruja unt m…

join mancing

Imej
ahad 01/08/2010 ada pertandingan memancing dekat tasik cempaka di banda baru bangi... hadiah pertama 5000,ke2 3000, ke3 1000, hadiah cabutan bertuah pun ada....dia start jam 8.30 pg - 12.30tgh...nak sertai bayaran rm46 seorg...       kita org sampai jam 9 pg....hihihi....janji melayu katakan ...mula2 seronok juga mancing ni....lama2 jd geram sbb org lain dapat ikan kita 1ekor pun tak dapat.... apa taknyajiran2 di tepi lepah 1,1 di bawa naiknya...kita org tolong senyum je tengok org lain bawa ikan....apala nasib...       nak tahu jiran mancing kita org dia ni nakal tapi dah rezekinya dapat no 1 ,rm5000, tak percaya pun ada...apa taknya...dia ni tak tahu nak pasang mata kail, nak pasang upan, nak baling joran, tapi las2 dia dapat ikan paling besar...dapat no 1 pula tu.... nasib joran 2 joran dia punya....haiiiiiii macam tak logik pula bila di fikirkan....tapi tulah nama dah rezekikan....redha je laaa.... nasib tak menyebelahi kita org.....